Om Brødr Ringstad

Vår visjon

Gjennom håndlaget kvalitet og prisvinnende spesialiteter, skal vi produsere de beste smaksopplevelsene.

Våre verdier

Håndverk og faglig kompetanse

Med bred erfaring og høy kvalitet, har vi fokus på verdikjeden fra råvare til ferdig produkt til forbruker.

Vi jobber med å holde tradisjoner og håndverk i hevd, ved å beholde produkter i sortimentet som produseres for hånd.  Blodklubb, lungemos og julesylte for å nevne noe, og ikke minst våre håndstekte karbonader!

Service og tillit

Vi er fleksible i møte med kunden og hverandre, og legger stor vekt på gjennomføring og samhandling.

Vi skal være en trygg og god samarbeidspartner for våre kunder. Med det mener vi at vi skal levere det vi lover i forhold til mengde, kvalitet, samt til avtalt tid. Da blir hverdagen forutsigbar for alle parter. 

Ansvar og samhold

Vi har alle ansvar for et godt fellesskap, gi hverandre mot til å vokse og spillerom til å tenke nytt.

Som en av hjørnestensbedriftene i Rakkestad kommune, er vi opptatt av vår rolle i lokalsamfunnet. Godt samspill både internt og eksternt er verdier som er sterkt forankret.

Kvalitet

Vi skal produsere trygge matvarer av god kvalitet og i henhold til gjeldende krav. Hele bedriften arbeider for kontinuerlig forbedring med fokus på kundetilfredshet, lønnsomhet og effektiv kommunikasjon.

Vi stiller vår fagkunnskap til kundens disposisjon, og utvikler produkter sammen med våre kunder etter deres ønsker og behov. 

Dyrevelferd

Vår visjon er vår rettesnor i hverdagen. Og det begynner med råvaren; dyra. Vi har respekt for dyra! Dyrevelferd er selve grunnlaget for den ypperlige kvaliteten på sluttproduktet, som ender opp på kundens bord.

Dyr som trives smaker best! Nøye utvalgte produsenter av storfe, svin og lam følges med våre argusøyne. Slik er vi trygge på at råvaren har topp kvalitet.

Bærekraft og samfunnsansvar

Norske råvarer og selvforsyning er og blir svært viktig for oss! Ved å utnytte råstoffet som dyrene gir oss best mulig, bidrar vi til økt bærekraft. Vi jobber kontinuerlig med utvikling av rasjonelle arbeidsprosesser i produksjonen. 

Som bedrift er vi bevisst vårt mangfoldige samfunnsansvar og at alt vi gjør skal tåle dagens lys. Samtidig som vi skal minimere de påvirkningene vår virksomhet har på miljøet.

Vår historie

VI TAR KJØTT PÅ BLODIG ALVOR!

Slik formidler vi i Brødr Ringstad kraftfullt vår kompromissløse holdning til kvalitet. Tre generasjoner gjennom 90 år. Erfaring og dedikasjon er ikke bare tomme ord; det sitter solid forankret i ryggmargen. Det hele startet med Johannes' gründer-instinkt på hjemgården i 1934. Slakteri og pølsemakeri så dagens lys tidlig på 50-tallet. I 1976 tok tre av hans sønner over virksomheten. I 1980 ble bedriften solgt til Fellesslakteriet (dagens Nortura), det var slutten på slakteridriften. Når virketrangen igjen etter et par år ble for sterk, startet andre generasjon opp på nytt. Det ble bygget et nytt og mindre lokale, spesialisert for produksjon og butikkdrift. Tredje generasjon tok i 2002 over driften, nå med spesialisering på nedskjæring og produksjon av bearbeidede produkter. Fra da av har vi samarbeidet med Fatland, som tar seg av slaktingen av dyr fra våre produsenter.

I dag ledes bedriften av tredje generasjon Ringstad; Kjell. Han er langt på vei vokst opp blant dyreskrottene, og har fått kunnskapen og holdningene sine inn med morsmelken. Han tok over som driftsleder allerede i 1994, og har siden ledet bedriften gjennom kraftige moderniseringer, store investeringer og tilpasning til totalt endrede markedsforhold. I dag fremstår vi som en moderne og veldrevet virksomhet. Vi har solid økonomi og er opptatt av å bygge sten på sten. Sunn vekst balansert mot hensynet til trivsel og kvalitet i alle ledd. Våre ansatte er dyktige og ansvarsbevisste. Alle bidrar til godt fellesskap og gir hverandre mot til å vokse og spillerom til å tenke nytt. 

Pålegg, spekemat eller pølser. Karbonader eller pinnekjøtt. Vårt utvalg er bredt. Uansett kategori, bygger vår produksjon på tradisjon og spisskompetanse. Utallige utmerkelser de siste årene i NM i kjøttprodukter understreker vårt solide håndverk. Bærekraft står sentralt. Gjennom innovasjon, evner vi å utnytte hele dyret og minimalt går til spille.

Merkevaren er vår viktigste «eiendom». Kundens opplevelse og erfaring speiles i merkevaren. Derfor yter vi maksimalt for å imøtekomme forventningene. Vi stiller opp for kundene våre og strekker oss langt for å hjelpe dem til å lykkes med vårt sortiment! Være seg i dagligvarekjedene, i storhusholdninger, hos våre grossister eller matkasse-aktører, og sist men ikke minst, gjennom vårt eget butikkutsalg i Rakkestad. Nærhet til forbruker er avgjørende for å forstå brukeropplevelsen og for å videreutvikle produktene våre i tråd med endrende preferanser.

Våre utmerkelser

I løpet av de siste årene har vi fått følgende priser og utmerkelser for våre produkter:

2022

Baconpølse m/ost - Gull og Norgesmester NM Kjøttprodukter

Tasty Lady - Gull NM Kjøttprodukter

Rødvinspølsa - Gull NM Kjøttprodukter

Ulvehyl - Sølv NM Kjøttprodukter

Måsabjønn - Bronse NM Kjøttprodukter

Sterk østfolding - Bronse NM Kjøttprodukter

Mørbradfilet sous vide - Bronse NM Kjøttprodukter

2021

Urøkt pinnekjøtt - Gull NM Kjøttprodukter

2019

Stekt ribbe - Sølv NM Kjøttprodukter

Lammestek m/sjy - Sølv NM Kjøttprodukter

Grove karbonader m/løk - Sølv NM Kjøttprodukter

Røkt pinnekjøtt - Sølv NM Kjøttprodukter

Svinefilet m/krydder - Sølv NM Kjøttprodukter

Kokt skinke m/pastrami - Bronse NM Kjøttprodukter

2018

Sterk østfolding - Gull NM Kjøttprodukter

Grillklar tomahawk krydret - Gull NM Kjøttprodukter

Grillklar short ribs krydret - Gull NM Kjøttprodukter

Spansk østfolding - Sølv NM Kjøttprodukter

Sjefspølsa - Sølv NM Kjøttprodukter

2016

Bratwurst økologisk - Hederspris NM Kjøttprodukter

2013

Stekt ribbe - Gull og Årets ribbe NM Kjøttprodukter

Medisterkaker - Sølv NM Kjøttprodukter

Håndsydd lammerull - Bronse NM Kjøttprodukter

2012

Marinerte sommerkoteletter - Gull og Årets marinert/krydret svinekjøtt NM Kjøttprodukter

Svinefilet m/krydder - Sølv NM Kjøttprodukter

Elgburger m/bacon - Sølv NM Kjøttprodukter

2011

Stekt ribbe - Gull og Årets ribbe NM Kjøttprodukter

Medisterkaker - Gull NM Kjøttprodukter

Røkt pinnekjøtt - Bronse NM Kjøttprodukter

2010

Elgburger m/bacon - Gull, Årets karbonade og Hederpris vilt NM Kjøttprodukter