Logg inn ›

Gla'gris med krøll på halen

Visste du at grisen har krøll på halen når den er glad? Og at grisen på samme måte som oss mennesker har best av å spise god hjemmelaget mat og ha godt med fiber i kosten?

Akkurat det får grisene på Gjulem gård i Rakkestad. På gården til Eva og Hans Tøger Holmsen lever grisene et godt liv nettopp fordi Eva og Hans Tøger er spesielt opptatte av at dyrene blir godt ivaretatt gjennom hele livet.

Gjulem gård er en gammel slektsgård som ligger i et frodig kulturlandskap i Rakkestad. Når du kommer inn på gården skjønner du at her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Vertskapet ønsker hver nye, lille grisunge, hjertelig velkommen til livet på gården.

For at dyrelivet på gården skal være bra er alt nøye gjennomtenkt. Alle gulvene i fjøsene får varme fra gårdens eget biobrenselanlegg, og over hver binge henger det dusj i taket. Varmeanlegget gjør at det hele tiden kan luftes godt i grisehuset, og blir temperaturen for høy kommer det svalende stråler fra dusjene. Vannet er dessuten med på å binde støvet i lufta. Her på gården serveres grisene grøt av hjemmemalt bygg og hvete i stedet for vanlig kraftfôr, og hver dag får de godt med høy og flis inn i bingene hvor grisene roter rundt.

En glad gris har god helse og gode oppvekstforhold, og derfor blir kjøttet saftig og godt. Det er derfor Brødr. Ringstad har valgt svinekjøtt fra Gjulem Gård.

Kom å ta en titt inn i fjøset, så vil du se at grisene har krøll på halen!